Doğadan gelen sağlık...Keten, Muslin, Pamuk

İpekçi Otantik'den
Image

İpekçi ailesi olarak, ürünlerimizin özünde doğallığı bulunduran bir anlayışa sahibiz. Dünya ve modanın hızla değiştiği bu çağda, adımlarını yakından takip edip, bu değişimi misyonumuzla birleştiriyoruz. İlk yazımızda, sizlere kullandığımız kumaşları tanıtmak istiyoruz. Ürünlerimizin temelinde yatan bu özel kumaşların hikayesini sizinle paylaşmak, bizim için büyük bir memnuniyet.

KETEN


Doğal ve sürdürülebilir üretim yapan bir firma olarak ürün içeriğinde saf keten bir kullandığımızı her fırsatta sizlerle paylaştık fakat ketenin bizim, sizin hatta doğa için önemini blog sayfamızda da bir kere daha anlatmak istedik. Ketenin bir giysi olarak karşımıza çıkışıyla ilgili sizi teknik detaylara boğmaktansa çevre dostu ve bedenimiz için ne derece kullanışlı bir materyal olduğuna değineceğiz.

İlk olarak neden doğal olduğunu bilmek için ketenin aslında bir bitki olduğunu bilmek gerekiyor. Her şey keten bitkisinin liflerinden üretilen bir iplik ile başlar, uzun bir dokuma aşamasından sonra keten bir kumaş haline gelir ve daha sonra rahatlıkla giyebileceğiniz bir giysiye dönüşür.

Dikkat ettiğimiz diğer bir mesele ise kullandığımız ketenlerin geri dönüştürülebilir, belirli standartları taşıyor olmasıdır. Doğal olmayı önemsediğimiz kadar doğayı da önemsiyor ve bunu ön plana çıkararak hem sizleri doğal olana teşvik etmek hem de içinde yaşadığımız gezegene karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek istiyoruz.

Ketenin uzun yıllardır en çok tercih edilen elyaflardan biri olmasının tek sebebi doğal olması değil elbette. Doğal bir kumaş olmasının yanında giyilebilir en rahat kumaşlardan olması onu en çok tercih edilenlerden birisi yapıyor.

Keten hafif havadar bir kumaştır, yıllar boyu kullanılabilir akışkan ve hacimli formunu uzun süre koruyabilecek özelliktedir. Gözenekli yapısı cildinizin nefes almasını sağlarken akışkan dokusu rahat etmenize olanak tanır.

Keten bir kıyafet giydiğinizde günlük hayatınızda özgürce hareket edebileceğinizi keşfedeceksiniz. Tasarladığımız keten giysiler zamansız ve zahmetsiz bir görünüm ortaya koymanızı sağlar. Dışarı çıkarken tercihiniz keten bir giysi ise bu sizin çok yönlü pratik ve şık bir seçim yaptığınız anlamına gelir. Böyle bir giysiyle öğleden sonra alışverişine gidebilir, seyahat edebilir ya da bir akşam yemeği randevusuna çıkabilirsiniz. Keten bir parça ile daima iyi görünecek ve iyi hissedeceksiniz.

MUSLİN


Tasarımlarımızda kullanmayı çok sevdiğimiz diğer değerli kumaş ise müslin. En az keten kadar değerli ve konforlu ve yine en az keten kadar doğa dostu bir kumaş.

Müslin yüzyıllardır çeşitli kültürlerde kullanılan çok yönlü Pamuklu bir kumaştır. Saf pamuğun ince bir şekilde dokunması ile elde edilir.

Müslini ister sıcak mevsimlerde günlük kıyafetlerinizde isterseniz çift katlı daha kalın modellerini kullanmış olun her iki durumda da konforlu bir gün geçireceksiniz. Bunu sağlayan ise müslinin nefes alabilen ve vücut ısısını korumaya yardımcı olan gözenekli dokusudur. Nemi vücudunuzdan uzaklaştırarak cildinizin nefes almasına izin verir.

Gözenekli ve kendine has dokusu bedeninizin şeklini alarak konfor alanınızı gittiğimiz her yere taşımamıza imkan tanır. İnce yapısı itibari ile sadece yaz aylarında kullanılabilir gibi gözükse de iki katlı veya dört katlı müslinden tasarladığımız giysileri serin havalarda da rahatça kullanabilirsiniz.

PAMUK


Pamuk doğanın bize sunduğu değerli bir bitkidir. Giyim endüstrisinin en değerli materyallerinden birisi ve bir çok farklı kumaş türü arasından doğal ve sağlıklı bir malzeme olarak öne çıkıyor. Ayrıca doğada çözünebilir, çevre dostu, insan sağlığına uyumludur.

Hoş bir koza olarak başlayan bildiğimiz ve en yaygın olarak kullandığımız yumuşak bir kumaşa dönüşen dünyanın en sevdiği doğal lif. Genellikle kaliteli kıyafetlerin yapımında kullanılan bir elyaftır ve bir çok gardırobun en değerli parçası pamuk, yumuşak ve rahat sayesinde hassas ciltler için oldukça kullanışlıdır. Bu yüzden dokuma tezgahlarının en önemli kumaş türlerinden biridir.

Onu bu kadar değerli yapan bir özelliği ise hafif ve girdiğinizde özgürce hareket etme fırsatı vermesidir. Isıyı içinde hapsederek sıcak tutan dokusu sayesinde sadece yaz aylarında değil kış aylarında da rahatça kullanabilirsiniz.